La această oră, poliţiştii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române efectuează 13 percheziţii în 4 judeţe, la persoane bănuite că au comis infracțiuni de furt pe teritoriul Germaniei. Vor fi puse în aplicare 7 mandate europene de arestare, emise de autoritățile judiciare din Germania.

La data de 25 noiembrie a.c., poliţiştii Direcției de Investigații Criminale a Inspectoratului General al Poliției Române și polițiștii de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție ale județelor Giurgiu, Teleorman, Ilfov și Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 13 percheziții domiciliare.

Activităţile se desfăşoară în județele Giurgiu (8), Teleorman (2), Ilfov (2) și Buzău (1), fiind vizate mai multe persoane bănuite de furturi de metale neferoase (cupru), comise pe teritoriul Germaniei.

Acțiunea este organizată în baza unor cereri de comisie rogatorie internațională formulate de autoritățile judiciare din Nürnberg și Bamberg prin Serviciul de Cooperare Judiciară Internaţională, Relaţii Internaţionale şi Programe al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Urmează să fie puse în executare 7 mandate europene de arestare, emise de către magistrații germani pe numele persoanelor bănuite în cauză, cetățeni români.

Activitățile beneficiază de sprijinul structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române și al specialiștilor criminaliști, fiind prezenți și 12 ofițeri de poliție germani din Landul Bavaria.

Persoanele în cauză sunt cercetate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, distrugere, furt calificat și tentativă la furt calificat.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 250.000 de euro.

Persoanele depistate vor fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării către autoritățile germane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here