La data de 15.12.2015 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat un număr de 22 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Constanţa, Medgidia şi oraşelor Năvodari şi Hârşova în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate care au recrutat, cazat şi exploatat sexual în folosul lor mai multe persoane minore şi majore.
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014 membrii uneia dintre grupări a obţinut foloase materiale din practicarea prostituţiei sub paravanul funcţionării legale a unui salon de masaj de pe raza municipiului Constanţa.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că publicitatea salonului şi racolarea clienţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale, contra cost, se efectua prin postarea de către suspecţi a unor anunţuri cu oferte de angajări şi de masaj, însoţite de numere de telefon de contact şi fotografii ale tinerelor în pagina electronică cu anunţuri ale unor cotidiane locale, precum şi prin flyere distribuite prin intermediul unor şoferi de taxi.
Concomitent, membrii celei de a doua grupări au recrutat, transportat, adăpostit şi exploatat sexual în folosul lor minore şi tinere, folosind în acest scop apartamente închiriate pe raza municipiului Constanţa.
În ambele cazuri, membrii grupărilor infracţionale au recrutat persoane aflate în sare de vulnerabilitate, respectiv din familii dezorganizate sau cu posibilităţi materiale reduse, atât din mediul urban cât şi din cel rural.
La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.
Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanţa.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.