Poliţiştii au acționat pentru verificarea legalități activității de taximetrie în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi.

În doar 2 ore, au fost verificate peste 130 de autoturisme și au fost aplicate peste 30 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie.

Ieri, 21 iulie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere și a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii de la transporturi au verificat 134 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre sancţiunile aplicate, 24 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice și 2 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, a fost constatată comiterea unei infracțiuni rutiere, un bărbat fiind depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe drumul public din incinta aeroportului Henri Coandă, deși avea dreptul de a conduce suspendat.

Acțiunile desfășurate de Poliția Română pentru siguranța transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here