Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat 7.300 pachete de țigări, de proveniență ucraineană, ascunse într-un spaţiu special amenajat între compartimentul pasageri şi cel de marfă, într-un microbuz condus de un cetăţean român.
Persoana în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore, iar microbuzul a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicovu de Sus.

În seara zilei de 26 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vucovu de Sus, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.45, a fost identificat în trafic, pe raza localităţii Vicovu de Jos, un microbuz marca Renault, despre care se deţineau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, lucrătorii noştri au oprit pentru control autovehiculul, ocazie cu care au stabilit că maşina era condusă de Traian S., de 45 ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

În urma controlului efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au observat un spaţiu special amenajat între compartimentul pasageri şi cel de marfă în care se aflau ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii şoferului împreună cu maşina la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Drept urmare, în urma controlului amănunţit asupra microbuzului, a fost descoperită cantitatea de 7.300 pachete de țigări, marca Ashima, de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 81.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, microbuzul în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicovu de Sus, iar cetăţeanul român este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de contrabandă.

De asemenea, faţă de persoana în cauză s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here