Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au confiscat 3.000 pachete cu ţigări, marca Ritm, în valoare de aproximativ 30.000 lei, pe care două persoane intenţionau să le introducă ilegal în România, peste râul Prut.

În data de 18 iulie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, aflaţi în exercitarea unei misiuni specifice, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, două persoane ce se deplasau dinspre malul râului Prut către localitatea Rădăuţi Prut, transportând în spate câte un colet voluminos.

Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care persoanele au abandonat coletele şi au încercat să fugă spre localitatea de frontieră. Lucrătorii noştri au reţinut una dintre persoane, identificată ca fiind cetăţeanul român Petrică C., în vârstă de 30 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani.

Poliţiştii de frontieră au descoperit asupra cetăţeanului suma de 3.750 lei, un telefon mobil, precum şi cheile unui autoturism marca VW Golf, descoperit la aproximativ 500 de metri de locul unde a fost depistat tânărul, la marginea localităţii.

În cele două colete s-a găsit cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări marca Ritm de provenienţă R. Moldova, în valoare de 30.000 lei, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei şi contrabandă,  fiind anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului si identificarea tuturor persoanelor implicate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here