La data de 19.11.2015  procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au desfăşurat  mai multe activităţi specifice  în cadrul unei acţiuni vizând combaterea traficului de droguri de risc.

Procurorii D.I.I.COT – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus măsura preventivă a reţinerii faţa de un număr de 3 inculpaţi faţă de care, la data de 20.11.2015, Tribunalul Galaţi a dispus măsura  arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc în formă continuată şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii comercializau droguri de  risc, respectiv marijuana, tinerilor de pe raza municipiului Galaţi, urmând să primească din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, un colet conţinând cantitatea de aproximativ 3 kg. de marijuana.

La data de 19.11.2015, cu ocazia acţiunii de prindere în flagrant a inculpaţilor, asupra unuia dintre ei a fost găsită o cantitate de 30 de grame cannabis ambalată în 40 de plicuri din plastic transparent autosigilante.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate şapte copii color cărţi identitate întocmite pe numele altor persoane şi cu date de identitate fictive  având aplicate fotografiile a doi dintre inculpaţi, una dintre copii fiind plastifiată şi urmând a fi folosită la ridicarea coletului conţinând marijuana, provenind din Spania.

Cu ocazia identificării coletului în cauză, în interiorul acestuia, disimulată într-un sac autovidant, inscripţionat cu numele unei firme producătoare de hrană pentru animale, a fost găsită cantitatea de 2.438 grame cannabis.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul IJJ Galaţi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here