Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Berezeni – I.T.P.F. Iaşi au descoperit 5.000 pachete de ţigări pe un câmp aflat în zona de frontieră, care fuseseră transportate din Republica Moldova cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni.

În noaptea de 23/24 iulie a.c., în jurul orei 00.30, valorificând o informaţie transmisă de omologii din R. Moldova, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni – judeţul Vaslui, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe autospeciala de termoviziune, au observat un aparat de zbor de mici dimensiuni care s-a deplasat peste linia de frontieră, din R. Moldova spre România, după care s-a întors pe teritoriul statului vecin.

S-a procedat la monitorizarea şi cercetarea zonei de pe traseul aparatului de zbor, ocazie cu care, pe un câmp aflat la aproximativ 2 km de localitatea Gara Roşieşti, judeţul Vaslui, au fost descoperite 10 colete ce conţineau 5.000 pachete de ţigări marca Ashima.

Tigarile au fost ridicate în vederea confiscării şi în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări împreună cu autorităţile de graniţă ale statului vecin pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here